De accommodatie is gelegen aan de rand van Vollenhove. In Noordwest-Overijssel, temidden van een rustige en landelijke omgeving. In dit waterrijke gebied is er in de zeer nabije omgeving volop gelegenheid voor watersport. Het terrein grenst aan het water. Er is viswater en natuurlijk gelegenheid om te surfen, roeien, kanoën, zeilen, zwemmen en varen. Er is op 400 meter afstand een moderne jachthaven met alle voorzieningen.

In de omgeving is een keur aan fietsmogelijkheden. Ook wandelen is heel goed mogelijk. In de directe omgeving liggen veel interessante dorpen en oude stadjes, zoals Blokzijl, Giethoorn, Belt-schutsloot, Jonen en Dwarsgracht. Verder kunnen natuurliefhebbers hun hart ophalen in Natuurgebied `De wieden’ en Nationaal Park `De weerribben’

Bezienswaardigheden

Enige bezienswaardigheden en faciliteiten 
in de directe omgeving:

-  Havezate en tuinencomplex Marxveld

-  Diverse andere Havezates

-  Chc Vollenhove

-  Oude haven van Vollenhove

-  Diverse braderieën en dorpsfeesten

- Monnikenmolen St.Jansklooster

-  Museum Schokland

-  Histo-Mobil museum in Giethoorn

- Orchideeënhoeve, Luttelgeest

-  Visafslag Urk

-  Nationaal park De Weerribben

  -  De Wieden

-  Walibi World

  -  Subtropisch zwembad in Vollenhove

-  Volledig assortiment winkels in Vollenhove

-  Bezoekerscentrum de Wieden, St.Jansklooster

-  Bloemencorso Vollenhove en St.Jansklooster 

 

Ontdekken 

Te Land  Fietsen wieden weerribben

Een kilometers lang fiets en wandel routes liggen over het prachtige natuurgebied verspreid. ze leiden je langs de mooiste stukken natuur en karakteristieke dorpjes en stadjes van een fantastische stukje Overijssel.


Te Zee dsc03840 2

Waterreijk weeribben wieden is een geweldig natuurgebied met veel water. Wie hier is geweest moet daarom wel kunnen zeggen dat ze dit gebied met de boot hebben ervaren.

Bootverhuur
Huur voor 1 of meerdere dagen een stoere vlet waarop u de 'kapitein' en eigen baas bent om vanuit Vollenhove (prachtig gelegen aan het Vollenhoofsch land) door de "De Kop van Overijssel" te varen en met ± 2 tot 6 personen schitterende tochten te ondernemen die u door een van de mooiste waterlandschappen van Nederland zullen voeren, w.o. "De weerribben" en "De Wieden", en waar water, ruimte, rust en riet gratis voorzieningen zijn die de boventoon voeren. Voor  informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of telefoon 0527-241378.


En Door de lucht ballon varen

De omgeving van boven af beleven? dit kan doormiddel van een vlucht in een luchtballon grijp deze unieke kans die je niet wilt missen.

Voor informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  of telefonisch 0527-241378

Voor de folder klik  >>hier<<

Vakantiepark t Akkertien op de Voorst is trots op de samenwerking met NLBallon voor het zomerseizoen van 2013. Het tevens in Vollenhove gevestigde heteluchtballon bedrijf NLBallon zal regelmatig vanaf het vakantiepark vluchten gaan verzorgen voor de bezoekers van het vakantiepark. De ballon biedt plaats voor 12 personen en zal u een schitterend uitzicht bieden over het vakantiepark en de wijde omgeving. Voor actuele vertrek data's, tijden en prijzen kunt u bij ons terecht aan de receptie. Boek tijdens uw verblijf een schitterende ballonvlucht en beleef met NLBallon en het Vakantiepark 't Akkertien op de Voorst een avontuur boven Nederland.